България победи Чехия с 2:0 в елитния кръг квалификации и си осигури предсрочно участие на европейското първенство по футбол за юноши до 19-годишна възраст, което ще се проведе в Унгария през тази година. За това спомогна и победата на Швеция над Италия с 3:1 в мач, игран в Стара Загора. Така последният мач на младите български футболисти срещу Италия ще бъде протоколен.

Младите български футболисти, водени от старши треньора Александър Димитров, стигнаха до победата и до класирането за финалите на европейското първенство през второто полувреме.

В 52-Ата минута след пробив по фланга на Александър Василев и отличен пас по тревата Николай Колев от границите на наказателното поле с точен удар откри резултата - 1:0 за България.

Малко по-късно за грубо нарушение Юри Содома получи директен червен картон и българският отбор вече имаше числено превъзходство на терена на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

След час игра Антонио Вутов получи топката в наказателното поле и от близко разстояние увеличи на 2:0.

В 69-та минута за нарушение на Александър Василев бе отсъдена дузпа в полза на младите чешки футболисти. Вратарят и капитан на българските юноши Александър Любенов демонстрира отличен рефлекс и спаси дузпата, изпълнена от Патрик Шчик.

В 76-ата минута Пламен Гълъбов получи втори жълт и съответно червен картон и двата отбора останаха с по десет души на терена. За обрат обаче нямаше време, а и съперникът трудно намираше път към вратата на Любенов.