Мъжкият национален „Отбор на надеждата“ спечели втора победа на световното първенство по футбол за бездомни хора, което се провежда в САЩ. Нашият тим записа убедителен успех с 8:2 срещу Италия. В първия си мач отборът ни се наложи с 9:2 над Република Корея.
 
Група А, в която е и българският тим, се оказа една от най-равностойните на първенството. Вчера световният шампион Мексико завърши наравно 3:3 в редовното време с Индонезия и победи след изпълнение на дузпи, а малко по-късно надигра трудно домакините от САЩ с 4:3. С актив от 8 точки в 3 мача мексиканците оглавиха временното класиране в групата. „Отбор на надеждата“ е втори с пълен актив от 6 точки в 2 мача.
 
Днес „Отбор на надеждата“ се изправя срещу два много сериозни съперника на социалния мондиал. В 19:40 българско време националите излизат срещу тима на Индонезия на терен 2, а от 22:00 играят със САЩ на терен 1. И двата мача ще бъдат излъчени пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube и в профила й във Фейсбук. Турнирът се играе на съоръжението за американски футбол „Хорнет Стейдиъм“ в Сакраменто, столицата на Калифорния.