Юношеският национален отбор на България падна от Македония с 1:3 в  приятелска футболна среща при юношите до 19 години. Македонците играха много организирано и още преди почивката нанесоха своя удар, като на два пъти се разписаха - Асани в 17-ата минута и Кире Марковски в 21-ата мин.

Нашите натиснаха, но единственото, до което успяха да достигнат бяха пропуските на Минчев, Антонио Вутов и Стиван Петков. При този негативен развой на почивката наставникът Александър Димитров направи вътрешни рокади, като Мики Орачев заигра като ляв бранител, а  Вутов застана на върха на атаката.

Именно бившият футболист на Левски и настоящ на Удинезе вкара хубав гол в 59-ата мин. и върна надеждата на нашите. След като не успяха да вкарат изравнителен гол в 85-ата минута Костовски прехвърли вратаря Любенов и оформи крайното 1:3.

В нашия отбор се усети остро отсъствието на цели 7 титуляри между, които братята от „Левски”, родени в Благоевград, Борислав и Радослав Цоневи. 3 минути преди края на мача дебют в тази национална формация направи още един юноша на Пирин Благоевград сега футболист на Литекс – Емил Петров. Направи впечатление, обаче че отново в Благоевград юношеските ни национали в тази възраст отново не успяха да победят Македония.