България остана на 23-о място с 839 точки в световната ранглиста на ФИФА за месец август. Класирането в топ 25 не претърпя сериозни промени, защото през месец юли се изигра малко мачове на международната сцена.

Сред конкурентите на България в световните квалификации също нямаше големи промени. Италия падна от 4-о до 5-о място, Република Ирландия запази позицията си от юли - 37-а, Кипър остана 73-и, Черна гора напредна с две места до 96-о, а Грузия с едно до 103-о.

С 11 точки пред България е националният тим на Чехия, а с две по-малко на 24-а позиция се намира Шотландия. Най-голям напредък от в ранглистата записа отборът на Канада, който скочи с 26 места до 66-о. По 25 места пък загубиха Гренада и Холандските Антили.

Германия събра 1195 точки и изпревари световния шампион Италия за четвъртото място, но двата отбора, които са многократни шампиони на Европа и света, все още са далеч от лидера Бразилия, който има 1642 точки актив.

На второ място е европейският шампион Испания с 1590 точки, а трети е Холандия с 1379. Челната десетка допълват Русия, Англия, Аржентина, Франция и Хърватия.