За първи път в историята от създаването на Балканския полицейски спортен съюз, две държави България и Румъния, са домакини на финалния кръг от Балканското полицейско първенство по футбол. След оспорвани квалификационни срещи проведени през тази година, отборите на Кипър, Турция, Румъния и България се класираха за финалите.

Днес от 10.00ч. в гр.Русе на Градския стадион, се проведе полуфиналната среща между отборите на България и Турция, в която нашите момчета надделяха безапелационно с 2:0.

„Доволен съм от играта на нашите момчета и силно се надявам на финала да победят Румъния. Те са много силен отбор, но нашия момчета са добре подготвени, имаме добри нападатели и защитници”, сподели Ген. Секретаря на Спортна асоциация – МВР Люсиен Велчев.

По същото време в гр. Гюргево се проведе другата полуфинална среща между Румъния и Кипър, в която румънските футболисти се оказа по-добрите на терена и победиха с 2:1 голова разлика.

Утре, 15 октомври 2009 от 10.00ч. в гр. Гюргево ще се проведе срещата за 3 –то и 4-то място между отборите на Кипър и Турция, финалът между България и Румъния ще играе от 14.00ч. на Градския стадион в гр. Русе.