Българският национален отбор е без Димитър Бербатов и с две поредни поражения, но това все още не означава лесен мач за Уелс, смятат медиите на Острова. Във визитката, предоставена от таблоидите в Кардиф, се обяснява, че България е далеч от отбора, разбил техния тим с 3:0 при последната им евроквалификационна среща преди 16 години.

Изданията в Уелс припомнят, че България все пак си има нов селекционер и това е известния Лотар Матеус, и освен всичко друго, това е първият път от близо 50 години насам, в който нашият отбор ще е воден от чужденец.

Споменава се, че ще има трима дебютанти в националния срещу Уелс, както и че извън състава е може би най-популярния играч след Бербатов – Валери Божинов.

Въпреки това, се припомня статистиката – Уелс няма победа над България от 1983 година. Коментарите още добавят, че ако нямаше проблем в завършващата фаза, българският отбор със сигурност щеше да постига по-добри резултати.

Според уелсците, оръжията на България са Мартин Петров, Стилиян Петров, синът на Боби Михайлов Николай, за когото се припомня, че изигра супермач за Твенте срещу Тотнъм, както и младото острие Ивелин Попов.

Мачът Уелс – България е тази вечер от 21.30 часа.