Юношеският национален отбор на България до 16 г. завърши 1:1 с Македония U16 в първата от двете контроли, която се игра на Националната футболна база в Бояна, съобщи официалният сайт на БФС.

Ценов можеше да открие резултата в полза на националите в 7-та минута, но ударът му бе спасен от стража. Минута по-късно Стойменов даде аванс на гостите с глава, след като засече центриране от корнер. До края на полувремето младите "лъвове" създадоха няколко добри атаки, но вратарят Алчевски отрази ударите на Казаков, Георгиев и Цветанов.

В началото на втората част Виденов трябваше да се намесва на няколко пъти, за да отрази изстрелите на Георгиев и Живик. Възпитаниците на Марчо Дафчев отговориха с удари на Маринов и Ценов, които обаче не намериха целта. Така се стигна до 63-та минута, когато резултатът бе изравнен от Мартин Петков. Нападателят на "Левски" овладя топката и с плътен удар по земя я прати в мрежата за 1:1. В заключителните минути Петков можеше да донесе успеха на България, но не успя да преодолее Алчевски отблизо и двубоят завърши наравно.

Следващият мач между двата отбора ще се проведе на 26 октомври, четвъртък от 12:00 часа на Националната футболна база.