Младежкият национален тим на България победи връстниците си от Гърция с 2:1 в приятелски мач игран на стадион „Георги Аспарухов” в София.

Възпитаниците на Иван Колев постигнаха успеха си след попадения на вратаря Ники Михайлов през първата част и смяната Наско Апостолов в заключителните минути на мача.

Стражът на трикольорите, който бе и капитан на тима, бе точен от бялата точка в 29-ата минута. Главният рефер на срещата Николай Йорданов отсъди дузпа за България, след като Иванов бе спънат в наказателното поле на гостите от вратаря на Гърция.

Няколко минути преди това домакините имаха чудесна възможност да открият резултата чрез футболиста на Левски Лъчезар Балтанов, който с топовен шут от около 25 метра нацели напречната греда. След добавката на Илиев топката обаче попадна в ръцете на вратаря.

При резултат 1:0 в полза на България завърши и първата част. На почивката селекционерът Иван Колев направи две промени в състава си, пускайки в игра Кирев и Делев, които съответно замениха Николай Михайлов и Цачев.

През второто полувреме тимът на България показа по-добра игра и на няколко пъти имаше добри възможности за попадение. В крайна сметка то дойде едва в 80-ата минута, когато влезлият като смяна минута преди това Атанас Апостолов бе изведен сам срещу вратаря на Гърция и без проблеми го преодоля за 2:0.

Почетното попадение за гостите дойде четири минути преди края на срещата и бе дело на смяната Атанасиадис.