Националите отново се събраха. Пак надежди и тънки сметки как ще се класираме на поредното първенство. За пореден път дивото ни зове, защото сме изтървали другото отдавна. Нищо не зависи от България, освен да бие три пъти до края.

За да спечелиш дори срещу Албания ти трябва добра игра, сътворено от футболисти във форма. Няколко са, но ги има.

Мартин Петров е във вихъра си. Манчестър Сити уцели кьоравото с привличането на българското крило. Врачанинът се отпуши и изглежда се наслаждава на мига. Това си е живо щастие, което малко родени в България изпитват напоследък. Факт е, че Мартин започва да измества дори Бербатов от страниците на британските таблоиди, а това значи много.

Като сме подхванали Бербатов и той не беше лош срещу Ливърпул. Две асистенции и доста раздвижен футбол. И всичко това в храма на футбола - „Анфийлд”.

Стигаме и до новия свеж полъх. Димитър Телкийски направи много за Левски. Пловдивчанинът е основната причина „сините” да си припомнят, как се прави силен футбол. Отлични пробиви, перфектни центрирания и красиви голове за гарнитура. В българското първенство, ама кой ти ги дава. Все пак от същия шампионат отборите се давят в локва.

Продължава головата форма на Ивелин Попов и тя също заслужава внимание. Младокът е пуснат в промоция на младежкия национален тим, но продължава да е в обръщение.

И веселбата с главен герой Димитър Пенев продължава. Смях и здраво стискане на палци. До събота, пък после, каквото дойде. Важно е реотанът да не е албански и топката да не се рита само в тъч.