Юношите на България до 19-годишна възраст записаха изключителен успех! Момчетата на селекционера Ангел Стойков победиха не кой да е, а връстниците си от Франция, при това на техен терен, в квалификациите за място на Евро 2017!

Малките български "лъвчета" надделяха с 2:1 и запазиха абсолютно всички шансове да намерят място сред 8-те най-добри на Стария континент. Те в момента делят върха на класирането с Босна и Херцеговина, като двата тима са с по четири точки, докато "петлите" отпадат от надпреварата. 

Автори на попаденията за родните национали бяха нападателите на Славия и ЦСКА - Калоян Кръстев и Тонислав Йорданов. Французите пък завършиха само с деветима на терена, защото не сдържаха нервите си и двама от тях бяха изгонени за втори жълти картони. 

Този мач започна перфектно за нашите момчета. Още в 14-та минута талантът на Септември София Асен Чандъров намери перфектно Калоян Кръстев и той с глава откри резултата, смълчавайки публиката на домакините. 

Повече попадения до почивката не паднаха. В 56-та минута нашите момчета направиха аванса си два чисти гола. Тогава талантът на Левски Ивайло Найденов центрира перфектно отдясно и намери Тонислав Йорданов, който удвои. 

"Петлите" обаче бързо върнаха интригата. В 66-та минута Муса Диаби намали на 1:2, но последваха нарушенията, при които на терена останаха само деветима французи. Първо в 75-та минута Дайочанкул Упамесано, който носи екипа на РБ Лайпциг, си изкара втори жълт картон, а в продължението това се случи и с Билал Бутоба, който е играч на Севиля. 

Така нашите момчета събраха четири точки на върха, колкото има и Босна. Тимът от бивша Югославия обаче е с голова разлика 3:1, докато нашите са с 3:2 и затова отстъпват. Това означава, че в последния си мач на 27 март от тази група задължително трябва да победят босненците, за да се класират за финалната фаза на надпреварата.