Нападателят Валери Божинов заяви след победата с 1:0 срещу Латвия, че „трикольорите” трябва да играят с по-силни съперници, тъй като няма смисъл от подобни контроли, като тази с прибалтийската страна.

„Важното е, че победихме. Играта не мога да коментирам, тъй като за тази работа си има треньор. Трябва да си вършим работата на терена. Има БФС и треньор, които определят с кой ще играем”, сподели футболистът.

„Нашата работа е да излезем и да се представим добре и ако може да зарадваме феновете с победа. Моето мнение, че трябва да играем с по-силни съперници и от такива контузии няма смисъл”, каза Валери.

„Просто самият отбор на Латвия не играе футбол, а разкъсва играта и постоянно рита топката. Играем срещу Италия и Черна гора, а това са отбори с десет класи над Латвия. По-добре да се играят контроли с по-силни съперници, защото това ще бъде добре и за феновете”, добави нападателят.

„Аз с нетърпение очаквам мача с Италия, но не по-малко важен е този с Черна гора, който трябва да победим задължително. Ще ни бъде много трудно и трябва да направим първо всичко възможно да спечелим мача с Черна гора”, завърши Валери Божинов.