Националният селекционер на България Станимир Стоилов заяви, че контузията на Валери Божинов се е усложнила и той най-вероятно няма да може да играе срещу Ейре.

„Все още не всички футболисти са пристигнали в лагера. Надявам се всички да са здрави. Освен проблемите, които имаме с Бербатов, има вероятност и Божинов да не може да вземе участие, тъй като травмата му се е усложнила. Той е имал травма още в деня преди мача на тренировката. Божинов най-вероятно има хематом”, коментира националният селекционер.

„На Бербатов му е поставен обездвижващ ботуш и ще бъде с него между 12 и 14 дни и след това ще започне постепенно да тренира. Трябва да направим всичко възможно и да спечелим мача с Ирландия”, добави Стоилов.

„Бербатов няма да се прибира в България. Ако получи разрешение от мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън може да пътува до Ейре, за да гледа мача. Той се нуждае от добро лечение и няма смисъл да пътува до България. Всички изследвания, които са му направили в Манчестър сме ги получили и нямаме съмнение в колегите от Юнайтед”, сподели националният селекционер.

„Преди контузията на Бербатов бях на ясно със състава, а сега ще изчакам да видим състоянието на Божинов, но не очаквайте да има големи промени от мача с Швейцария”, завърши Станимир Стоилов.