Обстановката в младежкия национален отбор изглежда приятна, така ли е?

Винаги когато се прибера в България се чувствам добре. Няма значение с коя гарнитура съм. Атмосферата при младежите е много добра. Има добър колектив, Сашо Станков прави така, че на футболистите нищо да не им липсва.

Утре ще кажат името на новия старши треньор, който ще замени Стоичков. Чуваш ли се с други футболисти от националния тим по тази тема?

Разговарял съм само със Стилиян Петров. Чуваме се всеки ден и си говорим. Доколкото чувам Мъри Стоилов ще стане треньор. Той е наставник, който е доказал своите качества, вкара Левски в Шампионската лига. Стоилов може да направи добър отбор и да подбере правилните футболисти. Подготвен е много добре тактически. Иначе който и да стане треньор, ние футболистите знаем своята работа, а тя е да се класираме на Европейското първенство. Двата мача с Беларус са изключително важни за да постигнем целта си.

Ти си тренирал под ръководството на Стоилов. През лятото направи няколко занимания със „сините”, какви впечатления имаш?

Стоилов никога не ми е отказвал за тренирам с Левски. Заниманията бяха много приятни и разнообразни. Виждал съм, че футболистите на Левски имат отлично отношение към него. Колектива в Левски е наистина много добър. Мисля, че той ще свърши добра работа в националния отбор. Трябват ни две победи срещу Беларус и след това да се класираме на Европейското.

Последни седмици ли изкарваш в Торино? Нещата с Дешан и Ювентус определено не вървят добре. Как усещаш ситуацията, има ли разговори?

Аз се надявам след като Дидие Дешан не ми дава шанс, то Станимир Стоилов да ми гласува доверие. Иначе остава още един месец до края на първенството, но моето мнение е променено. Не, че не искам да остана в Ювентус, това един много голям отбор. Мнението ми вече е различно, искам да играя редовно. Моята цел е да намеря отбор през следващата година, в който от 38 мача, да ме пускат в 38. Един футболист се чувства най- добре, когато играе всеки мач по 90 минути.

Разговаряли ли сте с мениджъра ти ? Какви са вариантите, Фиорентина иска ли да останеш?

Има много варианти, трябва да разговарям и с Чезаре Прандели, да знам и неговите намерения. Много отбори са кандидатите за мен, но този път трябва да сме много внимателни, защото не искам отново да сбъркаме в избора. Моето желание е да играя в клубния тим и по този начин да си намеря мястото в националния.

Имали нещо по- конкретно, говори се за Палермо и Лацио?

Доколкото знам Лацио и Дженоа имат интерес. Собственост съм на Фиорентина и те ме искат. Важно е да не допуснем грешка, както направихме тази година.

Стана ли ясно, какво дете ще имате с Алисия ? Минаха ли тези изследвания, момиче или момче?

90 процента ще бъде момче. Отново казвам, че няма абсолютно никакво значение, какво ще бъде важното е да бъде живо и здраво.

Мислите ли за сватба, това ще бъде събитието на лятото?

Всеки ме пита за това нещо. Ние се обичаме и няма абсолютно никакво значение дали сме женени или не. Една сватба няма да промени нищо.

Какво да очакват феновете, който ще дойдат на стадион Славия? Винаги си много надъхан, когато играеш за младежкия национален отбор.

Така е, защото всички разчитат на мен в младежкия национален тим. Треньорът ми дава поводи да се чувствам добре и да давам всичко от себе си. На хората мога да кажа, ако имат възможност да дойдат на стадиона и да на подкрепят. В този отбор има добри футболисти, които са бъдещето на националния.

Предстои мач Манчестър Юнайтед – Милан, предполагам, че залагаш на италианското?

От малък съм в Италия и ще стискам палци на Милан. Ще бъде труден мач, но доколкото знам Манчестър има много проблеми в защита, заради контузии. Милан винаги играе силно в Шампионската лига, за разлика от първенството. Не казвам да победят, но дано направят хубав резултат, който да им помогне за реванша на Сан Сиро.

Милан те искаше, сега можеше да си с тях, щеше да имаш право да играеш в Шампионската лига. Реален ли беше интереса ?

Милан търсеше нападател, защото купиха Роналдо, но той няма право да играе в Лигата. Беше реалност, но ръководството на Ювентус каза, че ще разчита на мен. Не видях, с какво толкова им потрябвах, но…! Не играя много в Юве и щеше да е хубаво, ако бях преминал в Милан

Каква е твоята прогноза за мача и коя ще е звездата на Милан?

Мисля, че Кака е фаворит, защото той винаги е най- добър в решителните мачове на Милан. Бразилецът решава мачовете и винаги е в центъра на вниманието. Да не забравяме и Пипо Индзаги, който не сме виждали от мача с Байерни. Милан винаги го пази за важните мачове. Така, че Индзаги и Кака са играчите, които Манчестър трябва най- много да пази.

Имаш ли приятели в Милан?

- С Броки се чувам често, дори преди последния ни мач ми се обади. С него бяхме съотборници във Фиорентина през миналата година. Всички други са ми просто познати. В добри колегиални отношения сме.