Не съм оптимист затова, че Валери Божинов ще вземе участие в двубоя с Ейре каза Станимир Стоилов след днешната тренировка на националния отбор.

Утре той ще пътува за Германия, за да му направят изследвания и да стане ясно окончателната диагноза. Шансовете му да вземе участие в световната квалификация с Кипър са минимални.

„Имах шест опции за нападател, който да повикам, но се спрях на Димитър Макриев, който е типичен таран. Изгледах няколко диска с негови мачове по друг повод и мисля, че ще ни свърши добра работа”, коментира националният селекционер.

„Херта са в правото си да не пуснат Домовчийски, тъй като за чужденците им четиринадесетдневен срок за повиквателни, който ние не спазихме. Явно в ръководството на германския тим не искаха да влязат в нашето положение. Дано друг път да не се наложи ние да влизаме в тяхното. На този етап това са футболистите, на които ще разчитам за мача с Ейре. След като мине той ще преценяваме дали да извикаме някой друг, ако се наложи Приятно съм изненадан, че националният стадион е добре подготвен, тъй като това е добре и за футболистите”, добави Станимир Стоилов.