Бившият национал Валери Божинов говори преди двубоя с Италия. Нападателят на Левски заяви, че футболистите трябва да си оставят сърцата на терена.

„На всеки футболист му се иска да бъде на терена в такъв мач. Сега са други времената. По мое време съм бил, но сега е различно поколение, други са футболистите. Надявам се националният отбор да покаже друго лице. Дано не виждаме лицето, което показаха срещу Швейцария. Надявам се момчетата да бъдат агресивни и да играят без страх. Това са мачовете, от които можеш да спечелиш. Отборът, който може да загуби нещо е Италия. Трябва да изпитваш удоволствие и да се наслаждаваш от подобен мач. Винаги съм чакал с нетърпение да играя срещу големите отбори, защото знам, че това е голямата сцена и се отварят вратите. Всички искаме това да видим“, заяви Божинов.

„Знаете, че винаги сме играли добре срещу Италия. Тук нямаме загуба и се надявам отново италианците да си тръгнат разочаровани. Стискам палци на момчетата и на Ясен Петров. Много го уважавам. Това е реалността и трябва да я приемем. В момента това ни е качеството. Нямаме футболисти, които да играят топ отборите, когато беше моето поколение или това на САЩ 94. Гълъбинов и Костадинов играят в топ първенства. Тогава играехме в големи отбори и бяхме на Европейско първенство. Нямаме го този потенциал, но момчетата трябва да се борят и да оставят сърцето и душата си“, добави още той.