Нападателят на българския национален отбор Валери Божинов заяви след равенството с Италия, че „скуадра адзура“ ни е отбелязала нелепи голове.

„Трябва да поздравя моите съотборници за мъжката игра. Италия ни вкара два нелепи гола, които паднаха много лесно. Моите съотборници показаха дух. Стояхме добре и направихме всичко, което е по силите, за да спечелим. Мога само да поздравя Ивелин Попов и целия отбор за отличната игра и борбеността. Надявам се да продължим да показваме този дух“, сподели Божинов.

„Всички ние сме разочаровани, защото мачът вървеше към победа за нас. Италия има проблеми, но нас това не ни засяга. Каузата е една. Мисля, че Ивайло Петев ни дава самочувствие и вярва в нашите качества“, добави нападателят.

„Промяната е обща, от всички и всичко. Ние сме се събрали, за да направим нещо. Не трябва да се гледа индивидуално, ние гледахме да ме отбор. Малко шанс не ни достигна за трите точки“, продължи Валери.

„Старши треньорът трябва да каже, все пак. Той вкара настроение и желание, повярва в нас, даде ни самочувствие. Той ни накара да се чувстваме, че сме по-големи от Италия“, каза още Божинов.