Вратарят на Локомотив София Божидар Митрев ще направи своя официален дебют за представителния отбор на България срещу Турция, научи Гонг. Контролата с южните ни съседи е тази вечер от 20.45 часа на стадион „Реджеп Ердоган” в Истанбул. 

Юношата на Левски стартира като титуляр и изигра едно полувреме за А отбора ни в контролата с Румъния през януари в Анталия, но този мач имаше неофициален характер. Селекционерът на националния ни отбор Ивайло Петев е решил да заложи на Митрев като титуляр и тази вечер, като най-вероятно на полувремето в игра ще се появи стражът на Берое Благой Макенджиев. 

Николай Бодуров и Александър Александров ще започнат като централни бранители срещу Турция, Иван Бандаловски ще играе отдясно в отбрана, а Йордан Минев – отляво. Капитанът Светослав Дяков и Владимир Гаджев ще бъдат дефанзивните халфове на Петев в този мач, а Ивелин Попов ще действа на любимата си позиция зад нападателя. 

В атака по фланговете ще действат Станислав Манолев отдясно и Михаил Александров отляво. Илиян Мицански ще е на върха на нападението на България тази вечер. 

Селекционерът Ивайло Петев бе категоричен още на първата си пресконференция преди контролата с Турция и евроквалификацията с Малта на 12 юни, че в проверката ще даде шанс на почти всички свои футболисти да вземат участие в мача. 

Съставът на България срещу Турция:
Божидар Митрев – Иван Бандаловски, Николай Бодуров, Александър Александров, Йордан Минев – Светослав Дяков(к), Владимир Гаджев, Ивелин Попов – Станислав Манолев, Михаил Александров, Илиян Мицански