Президентът на Руския футболен съюз /РФС/ Сергей Фурсенко даде интервю пред местен вестник по повод предстоящия приятелски мач между националните отбори на Русия и България на 11 август и сложната метеорологична обстановка в Русия, предизвикана от горски пожари.

„В Петербург всичко върви нормално по подготовката на мача Русия - България и не мисля, че в този случай може да се говори за форсмажорни обстоятелства”, каза Фурсенко. „Разработен е план от мероприятия, който се осъществява. Форсмажорно обстоятелство може да се нарече преместването на лагер-сбора на сборния отбор от Москва в Санкт Петербург. Но Зенит предостави своята база на сборния и всичко е нормално".

На въпрос, какъв е интересът към мача в Питър и как запалянковците в Москва могат да си получат обратно парите за билетите за мача Русия – България, Фурсенко отговори: „На Петровска, където се продават билети, вече са продадени около 1000 билета за мача Русия - България. А що се отнася до връщането на парите в Москва, това ще стане от четвъртък в офиса на наш партньор.”

По повод общата обстановка в Русия и предстоящия приятелски мач Русия и България и мачовете от първенство на Русия, президентът на РФС: „Още веднъж ще повторя: футболът се играе преди всичко за зрителите. И ако има и най-малък риск за здравето на зрителите и футболистите, няма да има мачове.”