Христо Бонев, треньорът водил България за последно на световно първенство, на финалите във Франция през 1998 година, смята, че съдейки по манталитета на италианците, най-добре е с тях да играем накрая

„Не е лека нашата група, което пък предполага по-голяма мобилизация на нашите футболисти. Смятам, че Група 2 с водач Гърция беше доста по-приемлива. Като познавам манталитета на италианците, смятам за най-удачно да играем с тях в последните мачове”, каза Зума.

„Например Кипър, който е от 4-а урна, демонстрира голям напредък в последно време, но вече няма леки съперници. Въпреки всичко, аз винаги съм бил оптимист и смятам, че ще се преборим за класиране на следващото световно първенство.”

„Не вярвам Кипър да се превърне във втора Албания, въпреки прогреса, който отбеляза този отбор. Не бива да подценяваме и състава на Грузия. От всичките отбори не познавам единствено Черна гора, не знам какъв футбол играят там. Иначе Италия и Ейре са ни добри познати от предишни сблъсъци”, каза още Бонев пред БТА.

Той допълни, че не подхожда на страна с традиции във футбола като нашата, Албания, която не може да се похвали с никакви участия на големи първенства, нито пък с успехи на клубно ниво, да бъде бариера за Евро 2008.

„Все пак не бива да се правят трагедии, като се има предвид какъв мастодонт като Англия пропуска Европейското първенство”, отговори Бонев на въпроса каква стратегия би трябвало да се търси при изработването на програмата в квалификациите за Мондиал 2010.

Христо Бонев има 98 мача и 47 гола, като попаденията му са голов рекорд с националната фланелка. Той играе на две световни първенства - в Мексико през 1970 година и в Германия през 1974 година.