Легендата на Локомотив Пловдив и българския футбол Христо Бонев, който до днес държеше рекорда по отбелязани голове с националната фланелка, коментира специално за Дарик постижението на Димитър Бербатов. Нападателят на Манчестър Юнайтед отбеляза две от попаденията при победата с 4:1 над Малта и по този начин изпревари Бонев с един гол. Бербатов вече има 48 попадения на сметката си с представителния тим на България.

„Трябва да съм горд, че футболист от класата на Димитър Бербатов подобри рекорда ми след 30 години. Последният ми мач и гол за националния отбор беше срещу Аржентина през 1975 година. Всеки един футболист би се гордял, ако интелигентен, млад човек, един изключително класов футболист като него подобри рекорда ти. Все пак тези рекорди са, за да се подобряват”, заяви Бонев.

„Пожелавам следващите му голове да бъдат толкова важни, за да може той да участва на голям форум, било той европейско или световно първенство. Той заслужава всички хвалебствени думи по негов адрес. Пожелавам му здраве, семейно спокойствие и да се радва на малките човешки неща. Дано и той като мен да държи много години този рекорд и някой по-добър нападател от него след 30 години да го подобри”, продължи пловдивската легенда.

„Отдавна знам, че точно той ще подобри моя рекорд. Той е млад с качества. Възхитен съм от цялостното му поведение, въпреки че не го познавам лично. С най-голямо удоволствие бих се запознал с него”, сподели още Бонев.