Кметът на София Бойко Борисов постави в малкия си джоб всички футболни анализатори след равенството 2:2 на националния отбор по футбол при гостуването на дебютанта Черна гора, като разкри пред Дарик радио каква е основната причина за безличната игра на българите - правителството.

„Докато не си отиде това правителство, така ще бъде”, констатира Борисов в неделния следобед по време на финалите на волейболния турнир МТел Бийч Мастърс на импровизирания плаж пред НДК.

„Просто нацията е разкашкана. На спортно състезание се отива, за да покажеш характера на една нация. За това има международни първенства, олимпиади, турнири”, коментира столичният градоначалник.

„На олимпиада, Левски, Локомотив, националния отбор… Прекрасно ти тръгва мача, водиш 1:0, голови положения, вместо да ги биеш с три-четири гола ние се радваме на хикса и на късмета на Исус Христос, който явно Благо го беше най-накрая умилостивил.”

„Просто цялата нация е съсипана. Всеки ден гледат първа новина по телевизиите катастрофи, убити по липсващите магистрали, инвалиди и възстановяващи се от кома хора. Една седмица само това гледаме.”

„Просто виждате другите народи като излязат или Манчестър и се бият за нацията. Нашите просто си личи, че от отбиваме номера във всичко - ей така”, каза още Бойко Борисов.