Президентът на БФС Борислав Михайлов привика част от най-доверените си хора в Изпълкома, за среща по повод евентуалното отстраняване на Лотар Матеус от държавния тим. На срещата, която се провежда в центъра на София, освен Михайлов със сигурност са още две от легендите на отбора, завършил на четвърто място през 1994-та – Наско Сираков и Емил Костадинов.

Гонг разбра, че спешната среща в ранния следобед е, за да определи името на новия селекционер на националния ни тим. Очаква се Михаил Мадански да бъде обявен за временно изпълняващ длъжността.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Лотар Матеус, чийто договор изтичаше през ноември месец, но трябваше да бъде продължен, според думите на Борислав Михайлов, в крайна сметка ще бъде освободен официално след решение на управляващия орган, а треньорът на младежите ни ще води първия ни тим в контролата с Украйна на 7 октомври, както и в последната евроквалификация с Уелс на 11 октомври.

Лотар Матеус едва издържа една година начело на националния ни тим, но през това време се забърка в редица скандали. Само преди два дни немският специалист даде изявление пред „Билд“, с което ясно даде да се разбере, че работата с българските играчи не му е съвсем по сърце. "Не ми е лесно да работя в националния отбор на България. Играчите мърмореха, че тренират по два пъти на ден. Преди четири седмици си стиснахме ръцете за удължение на договора ми до 2013 година. Тази уговорка би трябвало да важи при мъжете на честта", започна Матеус.

"Условията за работа в националния отбор не са лесни. Например липсва програма за видео анализ, има слаба скаутска мрежа в първенството. Нямам помощник на пълно работно време. Българските играчи мърмореха, че тренират по два пъти на ден. Все пак смятам, че те могат да се движат много", добави Матеус. Той обаче не успя да даде логично обяснение защо досега никога не е водил тим от Бундеслигата.

"Питайте собствениците на отборите. Аз съм дете на Бундеслигата", сподели немецът.