Уволнението на Пламен Марков е сигурно, научи Гонг. Изпълкомът във вторник ще махне севлиевския спец и ще го замени с Люпко Петрович. По информация на Гонг от последните часове на деня, сериозно се обмисля и кандидатурата на Станимир Стоилов.

Лично Борислав Михайлов е взел решението за Марков и вече преговаря с Люпко и Мъри за поста национален селекционер.

Майстора е в Хърватия и според наши източници ще приеме офертата, защото отдавна я чака. Люпко гледа тренировката на националите в деня преди сърбите да ни пишат шестица. Още тогава се заговори за евентуалната рокада, но сега вече се и работи по нея.

Немалък е шансът Мъри Стоилов да поеме Бербатов и компания като остане треньор на Литекс. За да съвместява двете длъжности, ще се иска съгласието на Гриша Ганчев. Колебливото представяне на ловешкия отбор и твърдото намерение на футболните шефове да заложат на чужденец накланят везните към Петрович.

И в двата случая се очаква Изпълкомът да назначи Наско Сираков за директор на националните отбори във всички възрасти. Сираков вдигна купи на Герена и с Мъри, и с Люпко. Сега Михайлов се надява Наско да въведе дълго чаканата желязна дисциплина в националния, а Люпко да докаже още веднъж, че е майстор на селекция и тактика.