Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов не скри задоволството си от изразителната победа на България над Малта с 6:0, квалификация за Мондиал 2014. Ръководителят заяви, че добрите резултати на „лъвовете“ в последните мачове са нормални, тъй като много от момчетата са се развили през последните години.

„Благодаря, че сте тук. Много добър мач. Много съм доволен. Не е лесно да победиш, който и да е, а ние постигнахме изразителен успех с 6:0. Аз не съм играл в такъв мач, въпреки че съм играл 102 пъти“, започна Михайлов.

„В Дания ще е по-тежко, може би ще е като тук студено. Картонът на Йордан Минев, който бе лек, ще го извади за следващия мач“, каза още четвъртият в света.

„Радослав Димитров заслужава голяма похвала. Това е наистина нещо уникално. Момчетата играха мача, както искаха треньорите, на този терен и на този студ“, обясни президентът.

„Много момчета се развиха много добре с годините и тези резултати са нормални. Със сигурност на всички им се иска да играят на Световно, всичко, което се иска от треньорите, е осигурено. Има добър колектив. Ние гледаме нашия отбор. От мен, каквото зависи, всичко е направено. Нямаше как теренът да е по-добър, това не е наша работа. Ние плащаме наем. Никой не очакваше такъв сняг. Това го няма никъде - национален отбор да плаща наем за стадиона“, завърши Михайлов.