„Ще се борим поне за второто място в групата!”, заяви при завръщането си от Дърбан президентът на БФС Борислав Михайлов. В неделя там бе изтеглен жребият за квалификациите за Мондиал 2010.

„От жребия съм средно доволен. Когато имаш в групата си световния шампион, и пети и шести отбори са ти Грузия и Черна гора, нещата не изглеждат чак толкова лесни. Хубаво е, когато ни подценяват. Когато излизаме от ролята на аутсайдер, винаги се класираме. До два-три дни трябва да получим факс от ФИФА дали ще удължи срока за изготвяне на програмата до края на януари. Ирландците искат да я правим през третата седмица на януари. Мястото ще е или София или Рим,” каза още най-силният човек в българския футбол.

Борислав Михайлов сподели, че до средата на декември ще има Изпълком на БФС, на който ще бъдат обсъдени кандидатурите за национален селекционер. Тогава ще бъде обсъждано бъдещето на младежкия селекционер Александър Станков и на треньорите на юношеските формации. Крайният срок за избор на треньор на А отбора е началото на януари. „До ден днешен не сме разговаряли с нито един от спряганите в пресата имена за селекционери. Дори и за себе си не съм наясно, дали ще бъде българин или селекционер,” добави легендарният вратар.