Борислав Михайлов разкри в специално интервю за Спортно Шоу Гонг, че в следващите 10 дни отново ще води преговори с ръководството на Левски с цел да бъде постигнато споразумение за оставането на Станимир Стоилов на поста селекционер на националния отбор до края на евроквалификационния цикъл.

Шефът на БФС сподели, че ще направи всичко, което му е по възможностите, за да успее да привлече наставника на „сините”, но все пак уточни, че шансовете му до момента са нулеви.

„Ще преговаряме с Левски и ще се опитам да привлека Стоилов до края на квалификационния цикъл. Аз ще направя опит и се надявам да достигнем договорка с ръководството. Шансовете ни до момента са нулеви, но в близките 10 дни ще разговаряме, за да съм наясно дали мога да разчитам на него”, заяви пред Гонг Борислав Михайлов.

„Стоилов сам ще трябва да прецени дали ще може да се справи с двата отбора, тук не става въпрос за пари. Самият той в момента мисли, че ще е трудно на двете места, аз съм убеден, че той ще се справи, дори и футболистите го подкрепиха, но ще уважа всяко негово решение”, допълни президентът на БФС, като уточни, че въпросът изобщо не опира до парите, тъй като до момента Станимир Столиов не е получавал премиите, които е взимал Стоичков.

Борислав Михайлов допълни, че до първи август ще трябва бъде назначен национален селекционер. Но сподели и опасенията си, че самите футболисти няма да приемат чужд наставник, ако такъв бъде назначен.

Шефът на БФС за пореден път сподели, че преговори с Красимир Балъков не се водят.