Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че делегацията ни, която участва в изготвянето на програмата се е договорила предварително със световния шампион Италия и един от аутсайдерите Кипър.

„Предварително знаехме, че ще е много трудно. Бяхме наясно, че Ейре ще даде само пет дати, защото има проблем със стадиона, на който играе. Италия имаше само една претенция да не играе през юни, защото има т ангажименти свързани с Купата на Конфедерациите. Италия като световен шампион се беше разбрала с всички отбори почти на 95 процента. Компромиси направи състава на Грузия. Ние не искахме да гостуваме в последната среща на Ейре, а те имаха желание за това”, разкри част от тактиките на делегациите Борислав Михайлов.

„Хубаво е, че се разбрахме, защото иначе отивахме на служебен вариант. Програмата вече е официална”, отсече президентът футболната ни централа.

„На Италия и беше най-лесно. Седяха си на столовете, а ние останалите обикаляхме. Това е нормално, защото Италия е световен шампион. Проблемът беше между нас и Ейре. До последно не се бяхме разбрали. Не е лесно да се правят програми. Имахме и предварителна подготовка”, продължи бившият вратар.

„Много трудно се взима домакинство на подобни преговори. В България се прави за първи път. Сложно е още повече в група с Италия. Приятел съм с повечето президенти и успях да го постигна, което е добре за нас”, похвали се Борислав Михайлов.

„Аз поканих Вуцов, а имах и съгласието на Пламен. Преди също сме били заедно в Сплит. Правил съм и сам програми при Христо Стоичков и не беше лоша. Хубаво е човек да взима опит от хора, които го притежават”, заяви Боби Михайлов.

„Имахме различни варианти с програмата. Този беше един от тях. Всички работихме заедно. Не знам за програмата, но групата е трудна”, обяви президентът на БФС.

„Направихме един компромис да играем на 6 юни с Ейре. Приехме, защото е единичен мач. Първенствата свършват рано, както нашето, така и тези, в които играят звездите ни. Ще опитаме да удължим нашия шампионат”, разкри още Михайлов.

„Всички искаха да играят в началото срещу Италия. Нормално е когато излизаш от голямо първенство да има някаква умора. Не мисля, че при Италия случая ще е такъв, но е добре, че идват при нас в първата ни среща за този месец, което е добре. После ги хващаме септември месец, когато първенството им едва е започнало”, каза шефът на родния футбол.

„Вече сме се опарили от Черна гора, заради това ще играем първо там. Не подценяваме нито един от отборите. Групата е тежка, така или иначе”, завърши босът на БФС.