Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов обяви, че за България към момента е най-добре А група да остане във формат с 16 отбора.

Шефът на родния футбол пристигна на комплекс „Царско село”, за да изгледа тренировката на националния ни отбор преди контролата с Латвия в сряда. Боби пристигна малко преди края на заниманието на Станимир Стоилов. Пред журналистите Михайлов каза още, че е доволен от старта на родния шампионат.

„За контролата с Латвия не е важен резултатът. Това е последен тест за отбора ни преди важните световни квалификации с Черна гора и Италия. Надявам се момчетата да покажат какво могат на треньорите, а те пък да си направят извода - на кого могат да разчитат. Двубоят е най-важен от гледна точка на самочувствието и на момчетата, и на треньорския щаб. Не искам да отговарям на обвиненията на Тодор Батков, че в тима не е Георги Петков. Има си треньор, питайте него”, каза босът на българския футбол.

„България не е от най-желаните противници за контроли от финансова гледна точка, въпреки че държим едно 15-20 място в ранглистата на ФИФА. Все пак работим по предложението на Станимир Стоилов, за дългосрочна програма за контроли на националния отбор. Мисля, че ще му изпълним това желание, все пак той има 3-годишен договор”, сподели Боби Михайлов.

„На мен лично стартът на първенството много ми хареса, въпреки че това, което се случва с Ботев Пд ме притеснява. Надявам се, че в скоро време, положението с този славен клуб ще се оправи. Не забравяйте, че миналата година Ботев падна с 6:0 на „Герена”, а сега само с 5:0. Просто даваме възможност този голям клуб да бъде спасен. Аз с Христолов не говоря. Други говорят с него. Просто се надявам да бъде спасен. Все пак и аз съм обличал неговия екип”, добави президентът на БФС.

„Попитайте ЦСКА, нормално ли е стадионът им да няма лиценз. Концертът на Мадона е на стадион, който е държавна собственост и се знае от пет месеца”, каза още бившият вратар.

„Най лесно е да спрем първенството, но Вие няма да има какво да работите”, обърна се към журналистите Михайлов.

„Нормалните стадиони в България не достигат, но това е проблем на държавата. И в Европа много малко клубове имат собствени стадиони. Надявам се сега новият премиер да помогне с каквото може по места. Той е спортен човек, а и често играе футбол. Предвиждаме да дадем лиценз за А група на стадионите в Севлиево и Враца, за да облекчим малко положението. За България от историческа гледна точка най-добре е форматът на А група да бъде от 16 отбора. Не сме нито толкова малка, нито толкова голяма държава”, завърши Михайлов.