Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов сподели, че родните национални са изгубили борбата в квалификациите за Световното първенство в ЮАР догодина заради изгубените точки от мачовете с отборите от „нашата черга”. Шефът на футбола у нас добави, че Италия е отбор, който печели своите срещи с толкова, колкото му е нужно, като добави, че не трябва да се заблуждаваме, че сме показали много добра игра през второто полувреме срещу „адзурите” вчера.

Ето какво сподели Боби Михайлов от летището в Торино преди завръщането си в България:

Най-вероятно няма да се класираме за Световното, жалко за всички. Не лош мач на нашия отбор. Ние трябва обаче да се научим да взимаме точките срещу отборите от нашата черга, а не да търсим точка срещу Италия, както вчера например се опитахме.

Не мога да кажа какво липсва на националния отбор, по-скоро нищо. Може би късмет. И миналите квалификации загубихме точки от Албания в двата мача. Сега тежат тези срещу Грузия и Черна гора. Това е.

Да не говорим днес за промените. Ще се правят анализи както от медиите, така и от спортно-техническите ръководители. Ще има промени по всяка вероятност. Продължаваме да работим.

Каквото аз и моите колеги трябва да направим за отбора, го правим. Не можем да излезем и да играем обаче. Доста са изравнени силите, групата бе доста тежка. Италия е отбор, който може да те бие точно с толкова, колкото й трябва. Да не се заблуждаваме колко добре сме играли през второто полувреме. Те просто затвориха мача. Но това все пак е световният шампион.

Не мисля, че ни е липсвало самочувствие. Повечето момчета играят в големи отбори. Някои от тях може би не бяха в най-добрата си моментна форма. Но видяхме един добър национален отбор.

Не мога да ви кажа дали Иван Колев остава начело на младежите. Емил Костадинов ще каже как са играли момчетата. Но все пак шведите са фаворити в нашата група. Промени ще има. Не трябва да са обаче на всяка цена.