„Липсата на Димитър Бербатов се усети най-много пред вратата на ирландците, където той щеше да бъде безценен при задържането на топката, в което той е един от най-добрите в света”, заяви Борислав Михайлов при завръщането си от Дъблин.

Президентът на БФС смята, че нашият отбор е бил по-добрият на терена през цялото време и за първи път нищо не му е липсвало като игрово поведение. Това признал след мача и треньорът на ирландците Джовани Трапатони.

„Все пак ни липсваше половината отбор - Мартин Петров, Димитър Бербатов, Валери Божинов, Александър Тунчев. Това са четири важни фигури, от много голям ранг. За отбор като нашия това са големи липси”, добави Михайлов пред Българската телеграфна агенция.

Шефът на БФС заяви, че няма притеснения от информациите, че Ирландия може да поиска служебна загуба заради липсата на юридическа регистрация на новото ръководство: „Това са слухове, които нямат своето основание, проверете кой ги пуска.”

Той допълни, че решението синът му Николай да бъде повикан в националния отбор на мястото на контузения Георги Петков е на треньорския щаб.

„Ники Михайлов няма проблеми с това, че ми е син. Проблеми може би имат други хора”, каза още Борислав Михайлов. Той изрази надежда за възстановяването на Валери Божинов, но прогнозира, че най-вероятно ще се стигне до повикването на още един играч, който да попълни групата за мача с кипърците в сряда.