Президентът на БФС Борислав Михайлов определи единствената цел пред новия селекционер на България и неговите възпитаници – класиране за Световното първенство в ЮАР през 2010 година.

„Ако Пламен Марков класира отбора, ще си заслужи парите. Както знаете има много време. Имаме 3 дати за контроли, така че ще имаме много време за преговори за спаринги”, заяви още по време на пресконференцията Боби Михайлов. Той определи и целта пред националния тим – класиране на Мондиал 2010.

„Вие ги знаете останалите кандидати, те бяха назовани в медиите. Срещнах се с Катанец, който не се съгласи заради финансите. Разговарях още с Венейбълс, Романцев и Дзенга, но основната причина е, че не живеят в България и преценихме, че не е финансово изгодно треньорът да бъде чужденец. С Венейбълс говорих лично поне три пъти лично и с неговия агент, както и с мениджърите на останалите”, сподели Михайлов.

Димитър Пенев също беше един от вариантите. На него ще му бъде предложена работа. Все още не се знае в коя гарнитура, но ще работи за нас”, каза още шефът на БФС.

Боби Михайлов разкри още, че следващата седмица ще се занимава с младежкия национален отбор и ще разговаря с досегашния му наставник – Александър Станков, чийто договор изтече.