Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде пресконференция след днешния Изпълком на БФС, на който за национален треньор за два мача бе избран наставника на Левски Станимир Стоилов. Михайлов заяви, че още не са изгубени шансовете за класиране на европейското и че Евро 2008 е целта поставена пред временния наставник.

„Много съм доволен как протекоха преговорите” – каза Михайлов - ”Искам да използвам възможността да благодаря на ръководството на Левски, че се съгласи да пусне Стоилов за два мача, както и на него, че също се съгласи да поеме отбора. Това е изрично негово решение, че каквито и да са резултатите от двата мача, дай боже да победим, той просто иска да помогне в този момент и след това си продължава работата в Левски. Без да разговаряме повече за евентуалното му бъдеще в националния отбор.”

„Не сме загубили все още шансове за класиране. Аз съм убеден в това нещо. Затова доста бързо и успяхме, пак благодарение на Стоилов, да намерим треньор за тия два мача, защото никак не е лесно април месец да търсиш треньори където и да е, защото всички са заети с клубове или национални отбори. Целта си остава същата – класиране на европейското.”

Боби Михайлов говори и за бъдещето на националния отбор след мачовете с Беларус.

Цялата пресконференция на Боби Михайлов можете да чуете тук!