„Изборът на нов селекционер на младежите ще бъде на дневен ред на следващия Изпълком. Имаме достатъчно време – те ще играят чак през септември”, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов след първата сбирка на най-висшият футболен орган в България.

„Това бе първи Изпълком, на който си разпределихме задачите и да си конструираме работата, която трябва да свършим през следващите 4 години”, добави Боби.

Той взе отношение и по темата за новия национален стадион: „Не знам докъде е стигнал процесът за проект на нов национален стадион. Министърът на спорта го обеща на Конгреса. Знаете и за проекта на немската фирма и стадион „Славия”. Колкото повече стадиони има, толкова по-добре за нас. Имаме срок до 28 април за да кандидатстваме за два мача от Евро 2020. Така че темповете трябва да бъдат по-бързи!”

„Проверяваме кои отбори имат желание и възможности, разбира се, да поддържа дублиращи тимове. Опитваме се да намерим най-добрата практика – гледаме повече към Испания и Холандия. Ще се опитаме да променим възрастта за картотекиране на играчите, да се намали кражбата на футболисти. Това пак бе идея на г-н Домусчиев и негови колеги, които имат големи школи. Работи се тези въпроси и очаквам да ги вкараме в новото първенство. А то ще започне с 12 отбора, както бе решено преди година и половина”, каза още Михайлов.

„Всеки има право да протестира. Тема „Бояна” няма! Земята е публично-държавна собственост, отдадена на лицензирана спортна федерация по Закона за спорта за 30 години. Инвестицията е от УЕФА и протестиращите не могат да имат никакви претенции към БФС. Всички дела, дори и във Върховния административен съд са спечелени от БФС и от Министерски съвет като страна по споровете. Строежа си продължава и това ще бъде една от най-хубавите спортни бази в Европа след година и два-три месеца”, завърши президентът на БФС.