„На кого ще подаде ръка Красимир Балъков?”, това се пита швейцарският всекидневник „Блик”. Българският специалист в момента е наставник на Грасхопър, но от Българския футболен съюз правят всичко възможно да го привлекат начело на националния отбор.

„В продължение на седмици се водят преговори с Балъков да поеме българския тим! А бившият селекционер Христо Стоичков подаде оставката си само преди два дни! Той трябва да спаси Селта Виго от изпадане във втората дивизия на Испания. От тогава разговорите между двете страни станаха по-интензивни”, пише изданието.

„Шефът на БФС Борислав Михайлов и неговият заместник Йордан Лечков са в Швейцария, за да убеждават Красимир. Всички те (заедно със Стоичков) са част от отбора, стигнал до ½-финалите на Световното през 1994. В родината си те са познати като „златното поколение” на българския футбол”, се казва в материала.

„Блик” съобщава, че Балъков отрича да се интересува от нещо друго освен Грасхопър. „Не”, заявил твърдо наставникът на „скакалците”. „Цялата ми енергия и концентрация са съсредоточени върху работата ми тук. Важно е само да вземем трите точки от Шафхаузен в неделя. Но ако някой от БФС ми се обади, ще говоря с него. Аз, Михайлов и Лечков принадлежим към т.н. „златно поколение”, каза Балъков пред швейцарското издание.

„Не звучи като твърд отказ”, завършва статията.