Благой Георгиев ще поеме разноските на отбора победител във футболния турнир „Искам да бъда” за домакинство на националния отбор от европейските квалификации.

Нападателят Мартин Камбуров ще присъства на надпреварата, която ще се проведе в родния му Свиленград и ще награди победителите. Турнирът е част от националната кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта и Българския спортен тотализатор „Аз обичам спорта”. Той се провежда за седми пореден път и е в рамките на Десетилетието на ромското включване 2005 - 2015 г.

Целта на проекта „Искам да бъда” е насърчаване на спортсменската игра (fair play) между отбори, в които участват млади футболисти с различен етнически произход на възраст между 14 и 16 години. Както всяка година и сега има осигурени награди за първите четири отбора – пълна спортна екипировка и множество индивидуални призове. В предварителните кръгова на надпреварата участие взеха 240 юноши от цяла Хасковска област.

„Идеята на кампанията е да привлече повече деца на спортните арени и същевременно отдалечаване на подрастващите от отрицателните влияния на обществото – тютюнопушене, алкохол, наркотици и агресия. Усилията ни се обединяват и с други деца, като целта е да няма дискриминация. С всяка година популярността на инициативата се разраства, защото виждаме, че има обединение и затова обмисляме и занапред да разширяваме програмата. Накрая искам да благодаря на всички, които са помогнали за осъществяването на този проект”, каза министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Двубоите ще се състоят на 31 май и 1 юни в Свиленград, между юноши от ФК Хасково, ФК Асти АБ, ФК Димитровград 1947 и ФК Свиленград 1921. Полуфиналите са на 31 май от 16:30 и 18:30 на стадион „Колодрума”. Срещата за 3-то място е в 9:00 часа на 1 юни, а финалът стартира в 11:00 часа. Церемонията по награждаването ще е 13:00 часа.