„Победата срещу Ирландия няма да дойде лесно, защото играем с един много добър състав. Но тази седмица разучихме силните и слабите им страни, така че знаем с какво можем да ги изненадаме. Дано утре се получи”, заяви халфът на националния отбор Благой Георгиев при заминаването на тима за Ейре, където утре нашите играят решителна световна квалификация срещу отбора на Джовани Трапатони.

„Щом излизаме за България, трябва да сме уверени в успеха. Задължително трябва да победим. Сами си направихме положението толкова трудно. Отиваме за победа и не мислим за равен”, каза още Благо.

„Не съм правил никакви сметки. Повтарям: ние си го направихме така, че да мислим само за победи. Хубаво е, че Деймиън Дъф няма да играе, но ние трябва да гледаме нашия си отбор, защото и при нас има много проблеми с контузии”, добави дългокосият полузащитник.

На въпрос, дали след многото травмирани футболисти в тима, той е лидерът, който трябва да поведе отбора, играчът на руския Терек отговори: „Не. Целият отбор е създаден от лидери, така че всеки трябва да си поеме отговорността!”