След решението на Изпълкома на УЕФА за частично допускане на зрители на стадионите в международни мачове под егидата на централата, Българският футболен съюз информира привържениците, че билетите за полуфиналния плейоф между отборите на България и Унгария на 8 октомври от 21:45 ч. отново са в продажба.

Според регулациите на българските държавни власти, броят на местата, достъпни за публиката, е 4 000 (по хиляда души във всеки сектор), като от тази обща бройка са извадени вече закупените в началото на 2020 година билети. 

Билети ще могат да се закупуват онлайн тук, а по изискване на УЕФА, всички те ще бъдат персонализирани за съответния зрител. 

Българският футболен съюз уведомява обществеността, че незабавно след решението на ИК на УЕФА са направени всички постъпки до Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта с цел разрешаване използването на максимално допустимия от УЕФА капацитет на Националния стадион „Васил Левски“, а именно – 12 000 места. При евентуално положително решение от страна на държавните власти, БФС има готовност веднага да активира продажбата на допълнителни билети.

Цените на пропуските остават непроменени спрямо началните стойности:

Сектор А – 20 лв.

Сектор В – 15 лв.

Сектори Б и Г – 10 лв.

ВИП 1 категория – 100 лв.

ВИП 2 категория – 50 лв.

Българският футболен съюз изрично подчертава, че спазването на минималната дистанция и на противоепидемичните мерки в условията на COVID-19, носенето на предпазни маски през цялата продължителност на мача, както и спазването на конкретните места на трибуните, са абсолютно задължителни. При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона.

Всеки зрител ще премине през процедура по измерване на телесната температура и ще има възможност да се дезинфекцира преди влизането във вътрешността на стадиона. Привържениците също така ще трябва да представят билет и документ за самоличност на входовете на „Васил Левски“.

Зрителите се призовават да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания на контролно-пропускателните пунктове на и около стадиона. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени в 19:45 ч.

Притежателите на билети, закупени преди обявяването на извънредно положение в следствие пандемията от коронавирус, които не са презаверили билетите си спрямо новите изисквания на УЕФА в срок, ще могат да го направят на касите пред Националния стадион „Васил Левски“ в деня на мача. На касите ще бъдат пуснати в продажба и евентуални остатъчни количества непродадени места, които ще бъдат достъпни срещу задължително представяне на документ за самоличност.

В идните дни ще стартира продажбата и на билети за следващия домакински сблъсък на България – срещу Уелс на 14 октомври.