Първата футболна среща, която ще се състои на терените на новата Национална футболна база Бояна, ще бъде между отбора на служителите на БФС и Медия Юнайтед, сборен журналистически състав, обяви заместник-изпълнителният директор на централата Павел Колев.

Той добави, че въпросната среща ще бъде насрочена в по-подходящо време като климатични условия, а също така и ще бъде излъчена пряко в канала на БФС в Youtube. Неговите опасения са, че журналистическата формация има повече практика от служителите на централата и веднага се превръща във фаворит за двубоя.

През пролетта пък там ще се играят и мачове на юношеските национални отбори, а е възможно и някой от квалификационните турнири за юноши и младежи да се проведе на терените на Базата в Бояна.

Сградата на улица "Иван Асен" в центъра на София, която до момента се ползваше от ръководството на БФС, ще бъде използвана вече от комисиите, Зоналния и областния съвет на БФС, както и отделите и направленията. 

Ръководството, както и международния отдел, треньорите на националните отбори, счетоводството, деловодството ще местят в административната сграда на Базата в Бояна./ БТА