На пресконференцията след Изпълкома на БФС бе обявено официално решението, че Димитър Пенев ще поеме отново националния на България.

Негови помощници ще бъдат Любо Шейтанов и Краси Безински, като треньорът ще предложи още един свой помощник, който след това трябва да получи одобрение от БФС.

Димитър Пенев ще ръководи националите до края на евроквалификационния цикъл, което включва и самото първенство на Стария континент в Австрия и Швейцария.

Самият селекционер обяви това пред събралите се журналисти още преди да е завършил Изпълкомът. Димитър Пенев бе лаконичен и заяви само: „Аз съм треньорът”, като отказа да коментира решението, но ще направи това на специална пресконференция.

Димитър Пенев пое отново националния отбор след 11 години прекъсване. Под негово ръководство тимът достигна до четвъртото място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Тогава България излезе от група с отборите на Аржентина, Нигерия и Гърция, на осминафиналите отстрани след дузпи Мексико, на четвъртфинала победи Германия с 2:1 и на полуфинала загуби от Италия.

Специалистът води и отбора на първото класиране на Европейско първенство по футбол през 1996 в Англия.

В момента Димитър Пенев заема длъжността зам.-председател на Надзорния съвет на ЦСКА, а от април 2006 работи като главен мениджър при „червените”.