Абсурдите и смехориите в Българския футболен съюз край нямат. Ето ви още един.

Предстоят последните две световни квалификации за ЮАР 2010. Защо да не ги вземем? Кипър е умрял отвсякъде, Грузъя пък съвсем. В същото време световния шампион Италия демонстрира висока доза спортсменство и бие ботушарите от Ейре. Колко му е. След това гипсирани, ирландците се дънят и срещу Черна гора и хоп – готово! Отиваме на бараж! Нали в началото на есента всички разбирачи по веригата – от Боби, през Мъри, до Наско твърдяха, че имаме сили за бараж. И те както винаги се оказват прави. Играем бараж – я с Германия, я с някой друг. Супер еуфория ни завладява… Опаа… Стоп!

Какви баражи бе? Датите определени от УЕФА за това са 14 и 18 ноември. Събота и сряда. Ама тогава е 13-и кръг на „А” група! Има възлови мачове. Локо Сф – ЦСКА, Левски – Черно море, Ботев – Спортист. Какви баражи, какви пет лева! Отказваме ги – имаме си мачове от първенството.

Дотук с майтапа! Кой от БФС му хрумна, че все пак във футбола е възможен и този вариант? Програмата е правена дори, когато имаше още цели четири мача от квалификациите. Наскоро дори я преправяха – и пак нищо, никакво уточнение, че при евентуално класиране на националния тим за баражи ще има промени.

Лесно проверете другите шампионати из Стария континент – нито Англия, нито Германия, нито Италия и всички други нямат на тези дати мачове от вътрешния клубен календар. Който се класира директно, то тогава А отборът, ще играе контрола. Бразилия срещу Англия, Испания срещу Аржентина. Вече са уговорени. Другите – изчакват последните двубои в групите и ще си уговорят.

В България обаче ще се играе кръг от „А” група. Ами ако например Латвия, която е със сериозни шансове за бараж повика отново Морозс от ЦСКА, то на кого да се оплачат от „Армията”, че са в неизгодна позиция в столичното дерби срещу Локото? Или може би, ако се развие перфектно сценария в следващите дни за нас, от БФС ще изместят автоматично с една седмица кръговете? Чудесно, така 15-и ще се играе до 14 декември, после по програма 1/8 за купата ги местим за 20 декември. И най-сетне заприличваме на големите футболни страни, където около Коледа ври и кипи от футболни страсти.

Абе, то от БФС нямат никаква вяра в националния тим и не са им предвидили вариант за бараж, та ние ли да вярваме в чудото?