Тази вечер българският национален отбор по футбол ще изиграе шестия си мач от квалификациите за Евро 2016. На пътя на „лъвовете“ отново се изправя наглед скромният тим на Малта, който обаче е виновникът шансовете ни за класиране на Европейското да бъдат сведени до минимум.

Равенството 1:1 с малтийците на стадион „Васил Левски“ на 16 ноември струва поста на Любослав Пенев, а сега под ръководството на новия селекционер Ивайло Петев българските футболисти ще направят всичко възможно да вземат реванш от съперника. Двубоят е от 21.45 часа на стадион „Та Кали“ в Ла Валета. Мачът можете да следите на живо в Gong.bg, както и да слушате по Дарик радио.

Победата е повече от задължителна, тъй като само тя би запазила шансовете на България за третото място и участие в баражите за класиране на Европейското.

Настроението в отбора е добро. Относно титулярния състав - сами ще се уверите дали ще има промени в сравнение с контролата с Турция. Състоянието на Георги Миланов е добро, но дали ще започне като титуляр, ще реша в последния момент. Нямам притеснения относно мача. Важно е да сме концентрирани“, заяви Ивайло Петев преди мача и призна без колебания: „Единственото, което ни интересува са трите точки.“

По същото време в Осло Норвегия приема Азербайджан, където се надяваме гостите да постигнат изненада и да „откраднат“ точки от прекия ни съперник за третата позиция.

В голямото дерби от групата Хърватия приема Италия в битка за първото място. И този мач е от 21.45 часа, а него можете да гледате на живо в ефира на Diema Sport.