Националният селекционер Лотар Матеус е взел решение да редуцира групата за евроквалификациите срещу Англия и Швейцария до 20 човека, научи Гонг. Освен шестимата футболисти на младежкия национален отбор, за които се очакваше, че ще отпаднат, в разширения състав за битката срещу „трите лъва” и Швейцария няма бъдат бранителят на ЦСКА Костадин Стоянов, халфът на Левски Владимир Гаджев и крилото на руския Алания Иван Стоянов.

Освен тях за мача с Холандия към младежкия национален отбор се присъединяват вратарят на Левски Пламен Илиев, триото от Литекс Георги Цветков, Момчил Цветанов и Георги Миланов, бранителят на Черноморец Георги Терзиев и нападателят на полския Лех – Александър Тонев.

До последно Матеус ще умува дали в групата за мачовете да остане Румен Трифонов от ЦСКА. Изненадващо в разширения състав остана абсолютният дебютант от Черноморец Цветомир Цонков, както и нападателя на Черно море Георги Божилов.

България излиза срещу Англия на 2-ри септември на националния стадион „Васил Левски”, а четири дни по-късно гостува на Швейцария.