Селекционерът на азербайджанския национален отбор Берти Фогтс демонстрира самочувствие преди поредния квалификационен цикъл. Според него, ако тимът му има късмет, може да се класира на Европейското първенство във Франция след две години. 

Азерите започват кампанията си с мач срещу България у дома. Германският специалист, който има лоши спомени от нас, навива момчетата си за победа, независимо че са смятани за аутсайдери. 

"Предстои ни контрола с Русия, за която благодаря на колегите. След това имаме и квалификационен мач. За нас целта и в двата ще е за победа. Не мога да изляза и да им кажа утре да не се напрягат, защото е контрола и после да изисквам успех срещу българите."

"Иначе можем да се класираме за Европейското първенство, ако имаме късмет. Да вземем за пример предния квалификационен цикъл. Тогава можехме да сме втори, но загубихме много точки навън, а срещу Русия съдията даде дузпа в последната минута, която можеше и да не отсъди."

"Така че трябва и късметът да е с нас. Готвим се за мача с България на старта, но за състава ще знаете едва половин час преди началото, нямам намерение да разкривам нищо", сподели Фогтс.