Германският треньор Берти Фогтс иска да поеме националния отбор на България. „Тази сутрин ние изпратихме факс до Българския футболен съюз с офертата, че Фогтс е готов да поеме националния отбор на България, стига Борислав Михайлов и ръководството на БФС да пожелаят това”, каза за БТА мениджърът на наставника Миша Станкович.

В момента Фогтс е национален селекционер на Нигерия, но след инцидента със звездата Обафеми Мартинс от Нюкасъл, германецът е готов да напусне неспокойната африканска държава.

Неотдавна Обафеми Мартинс беше обстрелван в автомобила си на бензиностанция, намираща се близо до столицата Лагос.Инцидентът станал, след като маскирани мъже нападнали Мерцедеса на футболиста и започнали да стрелят по хората в него. Нападателят на Нюкясъл остана невредим, но негов приятел бе ранен в ръката и главата при стрелбата.

Като футболист Фогтс е световен шампион с ФРГ през 1974 година, когато на финала на Олимпийския стадион в Мюнхен отборът на ФРГ победи Холандия с 2:1. Тогава във финалния мач „железният защитник” Берти Фогтс успя да неутрализира „летящия холандец” Йохан Кройф и според много специалисти е с най-големи заслуги за спечелването на Златната купа.

На световното първенство през 1990-та година Берти Фогтс бе помощник на селекционера на германския национален отбор Франц Бекенбауер. След световната титла на Германия Кайзер Франц подаде оставка и за национален селекционер на Германия бе назначен Берти Фогтс. През 1996 година Германия стана европейски шампион под ръководството на Берти Фогтс. Той е бил и национален селекционер на Шотландия.