Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов заяви в специално интервю за най-тирижирания спортен всекидневник „Gazzetta dello Sport”, че той и неговите съотборници вярват в себе си, а също така нападателят смята, че отсъствието на Буфон ще се отрази на играта на Италия.

"Не само аз се радвам, че Буфон няма да играе заради контузия. Той е символ на Италия, най-добрият вратар в света. Неговата липса е голям късмет за нас", сподели Бербо.

"Очаквахме, че съперникът ще излезе с Тони и Дел Пиеро в атака. Абсолютно никой от нас не очакваше, че Джузепе Роси ще получи повиквателна. Той е млад и се нуждае от подкрепа, а в състава на Италия има много шампиони”, каза нападателят на Манчестър Юнайтед.

„Джилардино е такъв тип нападател, че може да реши всеки мач с едно свое отиграване”, допълни Димитър Бербатов.

„В миналото италианците са ни донесли много огорчения и сега е време да вземем реванш. Съперникът има доста проблеми, от които трябва да се възползваме. Аз се чувствам добре физически и със сигурност ще играя", коментира капитанът на българския национален отбор.

"Вярно е, че към мен имаше оферта от Милан през летния трансферен прозорец, а и италианският футбол ми харесва. Но аз предпочитам Англия - тук се чувствам отлично. За сега", завърши Димитър Бербатов.