Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов изглеждаше спокоен и уверен след днешната тренировка на „трикольорите” в Белфаст. Утре воденият от Пламен Марков тим ще се изправи срещу Северна Ирландия в контролна среща на „Уиндзор Парк”.

„Винаги е хубаво да видиш българи, да си поговориш на български, този лагер сбор не прави изключение. Но да не забравяме, че сме се събрали за мач, и то мач, който ще бъде доста труден. Имаме хубав отбор, с млади момчета и можем да си тръгнем победители оттук,” сподели Бербо пред Гонг.

Относно ситуацията около националния отбор в момента, голмайсторът на Тотнъм заяви:„Пламен Марков инициира разговора преди тренировката, той бе човекът, който говори, и затова него трябва да питате за какво сме говорили. Това е някакво ново начало, новият-стар треньор всички го познаваме. Направихме го веднъж, класирахме се за Европейско, дано да се класираме и на Световно.”

Бербатов не избегна и въпросите за Тотнъм и сподели, че вече е по-спокоен, след като трансферният прозорец затвори. „Ето, че оставам футболист на Тотнъм. Имаме доста важни мачове, финал, за УЕФА играем. Пожелах на Хуанде Рамос да спечели трета поредна Купа на УЕФА, във формата на майтап, когато си говорихме. Но наистина, това е човекът, който знае как да го направи. Играем по-силно, защото се готвим много старателно. Треньорът знае какво е най-добре преди всеки мач. Начинът, по който ни обяснява и ни подготвя, за нас е удоволствие, че работим с такъв човек,” каза той.

Бербо е уверен, че „шпорите” ще имат своя шанс да спечелят Карлинг Къп. Финалът между Тотнъм и Челси е на 24 февруари. „Челси със сигурност ще е основният фаворит за всички, но не трябва да се подценява нашата игра. Особено в последните мачове имаме доста голям напредък, срещу Манчестър Юнайтед трябваше да спечелим. Когато дойде този мач, ще се подготвим старателно и се надявам да го спечелим. Ще е добре за целия отбор,” каза Бербатов.

Снощи той бе приветстван и от местните фенове на Тотнъм. „Хубаво е, когато идват привърженици с фланелка на твоя отбор, винаги съм откликвал на такива неща. Тук забелязвам, че има доста фенове на Тотнъм,” коментира нападателят.