Безспорната звезда на българския футбол през последната година – Димитър Бербатов от седмица е в София и поддържа форма с бившия си клуб ЦСКА. Бербо реализира 23 гола за Тотнъм през приключилия сезон в Англия и слуховете за негов трансфер в някой от големите английски тимове като Манчестър Юнайтед, пълнят страниците на таблоидите всеки ден. Бербатов обаче твърди, че в момента мисли само и единствено за националния отбор на България, чийто капитан е, и предстоящите евроквалификации с Беларус.

„Поддържаме форма с ЦСКА, заедно със Стилиян двамата, преди да влезем в тренировъчния лагер преди мачовете с Беларус, тъй като според мен е важно да не се изгубва формата от мачовете в шампионата. След това вече, под ръководството на Станимир Стоилов и Димитър Пенев, ще се готвим още по-сериозно, тъй като ни чакат два много важни мача,” заяви Бербатов в интервю за ГОНГ. Той сподели, че смята вниманието към себе си за нещо нормално и се старае да обърне внимание на всички.

„Не съм се виждал още със Станимир Стоилов, но има време, цяла седмица ще сме заедно. Ще си помагаме взаимно,” добави Бербо.

Относно възможно подценяване на следващия съперник на България по пътя към Евро 2008, нападателят заяви: „Не ние, Беларус може да ни подценят нас, тъй като от статистиката, ако видят последния резултат с Албания, ще си кажат, че няма какво да се притесняват от нас. Те са добър отбор, много ще ни е трудно, нека не се залъгваме, но сме длъжни да вземем победата от тези два мача.”

За трансфера в Манчестър Юнайтед: „И да има нещо вярно в слуховете за мой трансфер в Манчестър Юнайтед, това са неща, които се обсъждат на много по-високо ниво от мен и теб. Нека изчакаме, имам важни мачове с Беларус, единствено мисля за тях. Радостен съм, че такъв сезон направих, следващият сигурно ще е по-тежък за мен, но поне показах на хората в Англия, че в България има и ще има талантливи футболисти.”

Бербатов наблюдава вчерашния финал за Купата на България, спечелен от Левски с 1:0 след продължения, и остана впечатлен: „Вчера се получи много интересен мач, играха много добре момчетата. Направиха много добър мач за нашите стандарти.”