Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов води във временното класиране за „Мъж на годината”, информираха организаторите. За една седмица гласовете си за тримата номинирани са дали около шест хиляди души.

В ранните часове на понеделник, данните сочат, че нападателят на Манчестър Юнайтед е едноличен лидер, което не означава, че не може да бъде изпреварен от конкурентите му за титлата до края на гласуването, тъй като разликата между тях в момента е минимална.

Ето временните резултати (13 октомври, 8:30 часа):

1. Димитър Бербатов

2. Пламен Константинов

3. Явор Гърдев

Организаторите от Дарик радио, разкриха, че в първите часове на гласуването преди седмица Димитър Бербатов е повел, но по-късно е бил догонен от Пламен Константинов. След това в рамките на около три дни капитанът на волейболния ни отбор е водил в класирането.

След мача на националния отбор срещу Италия (0:0) в събота, феновете на футбола са се активизирали, вследствие на което звездата на Манчестър Юнайтед отново е излязъл на лидерската позиция.

Гласуването за тримата номинирани продължава и в момента на специално създадения сайт www.manoftheyear.bg. Почти през цялото време посетителите на сайта ще могат да следят временната позиция на тримата мъже в класацията, която ще се обновява на всеки седем дни (т.е. днес – 13 октомври). От 27 октомври никой няма да знае кой е временният водач в конкурса „Мъж на годината”. Името на победителя ще бъде обявено на 10 ноември. Церемонията по награждаването му ще е в началото на декември във Военния клуб в София.