Нападателят на националния отбор на България и на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов направи изявление, чрез БТА, до всички печатни и електронни медии в България, във връзка със зачестилите случаи на безразборно използване на името му от страна на различни печатни и електронни медии, както и на части лица и фирми.


Ето и целият текст на изявлението на Димитър Бербатов:

„Официално възразявам срещу използването на лика и името ми по какъвто и да е начин без моето знание и съгласие. След като сумата, платена за мен от настоящия ми работодател е обществено достояние, би следвало всеки да си дава сметка, че това предполага и строги правила за използването на лика и името ми, които са уговорени изрично и прецизно в професионалния ми договор с ФК „Манчестър Юнайтед”.

„Подчертавам, че всяка свободна трактовка на мои снимки и публикации, изявления и събития, в които съм участвал, неизбежно нарушава както професионалните, така и личните ми права и интереси.”

„Категорично заявявам, че няма да допусна трупане на популярност и облаги за своя сметка и с всички възможни законови средства се противопоставям и ще се противопоставям на всички действия в тази посока, независимо от кого и защо са извършени. Очаквайки подобаващо уважение към мен, с уважение към Вас, Димитър Бербатов.”