Футболните ни национали демонстрираха отлично настроение на днешната тренировка в комплекс Царско село, първа след снощния мач с Италия, завършил 0:0.

Струващият 30 милиона паунда капитан Димитър Бербатов прояви по нетипичен начин чувството си за хумор, след като се качи на тракторчето за подготовка на терена и го подкара по тъчлинията.

Помощната земеделска машина беше оставена настрани, след като преди това с нея е било подравнено игрището. Дори за миг Бербатов нямаше проблеми с управлението на трактора и направи няколко обиколки. Накрая дори на предния капак се качи и халфът Благой Георгиев, а Бербатов го повози близо 3 минути. Цялият този воаяж беше запечатан на мобилния телефон на лекаря на тима д-р Михаил Илиев, който не спря да снима през цялото време.

Селекционерът Пламен Марков раздели групата на две, като тези, които играха снощи срещу световния шампион тренираха на облекчен режим, а останалите направиха пълноценно занимание. Националите продължават в състав от 21 души, тъй като още снощи от лагера на отбора беше освободен левия бранител Лусио Вагнер.

Селекционерът ще може да разчита на Станислав Ангелов, който изтърпя наказанието си от един мач и отново ще бъде на разположение. Самият Марков също се включи в кроса преди тренировката и проведе разговор с Димитър Бербатов и Благой Георгиев.

Италианският национален отбор пък си замина днес с полет в 12.45 часа от София за Бриндизи. "Адзурите" заминават за Лече, където ще играят поредната си квалификация от нашата 8-а група, този път срещу Черна гора.